Nieuws Actueel

Huizen Donald Trump: exclusief inkijkje Trump Tower

Hoe woont Donald Trump? Fotografe Régine Mahaux kreeg een exclusief kijkje in de moderne paleizen van 'The Donald', meldt het AD. De vastgoedondernemer en gekozen president van de VS heeft miljoenen geïnvesteerd in zijn stulpjes. Zo zien Trumps huizen in de Trump Tower en het Trump Country House in New York er van binnen uit. Het is de vraag of het Witte Huis hieraan kan tippen.

Steven Swinnen | Foto's Régine Mahaux 21 november 2016

Huizen Donald Trump exclusief inkijkje Trump Tower en Trump Country House klein 1065

Hij: betrokken, creatief, zeer energiek en niet ijdel. Zij: evenwichtig, slim, een werkmier en erg grappig. Donald Trump en zijn Melania door de ogen van hun huisfotografe, de Belgische Régine Mahaux. ,,Ze houden écht van elkaar en staan voor alles open.''

Vaste fotografe

Een uitnodiging voor de inauguratie heeft Régine Mahaux (55) nog niet ontvangen, maar de Waalse is nu al acht jaar lang de vaste fotografe van de Trumps als er covers van _People, Vanity Fair, Tatler of andere glossy bladen gesierd moeten worden. Op hún verzoek trouwens. Door een sterke 'klik' - onbedoeld grappig voor een fotografe - die Mahaux moet voelen voor een reportage. ,,En die was er vanaf het begin met Donald."

Sterke persoonlijkheid

,,Hij heeft een sterke persoonlijkheid, maar gedraagt zich tegenover mij altijd zeer goedgemutst en genereus. Uitermate professioneel. Hij is een drukbezet man, maar als je eenmaal met hem aan de slag gaat, is hij enorm betrokken. Dan laat hij desnoods z'n telefoon een uur aan een stuk rinkelen: het enige wat dan voor hem telt, zijn die foto's. Honderd keer komt hij naar m'n toestel gelopen om te kijken wat goed is en wat niet."

Persoonlijke foto's

De persoonlijke foto's van de familie Trump tijdens de kiescampagne kwamen van Régine: telkens iconische beelden, soms flirtend met het surrealisme. Zoals die uit 2010, waar de jongste Trump, Barron, een leeuw berijdt en 'The Donald' in een gouden stoel breed naar zijn kiezers grijnst met achter hem Melania - bloedernstig en rechtopstaand - als sterke first lady. ,,Ze kennen allebei de kracht van een beeld en staan werkelijk voor alles open. Donald probeert mij altijd nog wat uit te dagen op creatief vlak. Onlangs nog heb ik op zijn vraag een prachtig portret gemaakt van hem en zijn zoon Barron. Ze zaten glimmend van trots onder de foto van vader Fred Trump. De dynastie die verdergaat. Zulke dingen, daar houdt Donald van, maar ijdel? Nee, dat is hij echt niet. Ik heb hem nog nooit met een kam gezien om dat haar weer in de plooi te leggen.''

Badkamer

Mahaux omschrijft Melania als 'sterke vrouw'. ,,Niet iemand die altijd ja knikt. Zéker niet tegen Donald. Hun landhuis heeft zij volledig ingericht. Zijn badkamer mocht hij zelf inrichten: dat was haar enige toegift. Ze is een werkmier, allesbehalve een verwend nest dat er nu eenmaal goed uitziet. Bij hen thuis hangt er ook een ongedwongen sfeer: zij en Donald houden écht van elkaar. Dat zie je. 'Onze mooiste momenten zijn wanneer we met ons drieën in de auto zitten: Donald en Barron kwetterend voorin en ik rustig genietend achterin', fluisterde ze me eens toe."

Trump Tower

Maar een mens stapt natuurlijk niet zomaar de Trump Tower binnen. Paris Hilton, Robert De Niro, Hilary Swank, Christina Aguilera: het lijstje wereldsterren dat de voorbije jaren naar de lens van Régine Mahaux keek, is eindeloos. ,,Hollywood is een klein wereldje en ik werd zo'n beetje de specialiste van het fotograferen van bekende vrouwen samen met hun pasgeboren baby."

Royals

Haar grootste wens? Een vorstenpaar strikken voor een niet-alledaags staatsieportret. ,,De Belgische koning Filip en koningin Mathilde staan, samen met Willem-Alexander en Máxima, nog bovenaan mijn 'wanted list'. Ik hou van onze royals, alleen zijn die foto's altijd zo triestig. Ze krijgen niet wat ze verdienen. Ik zou het anders doen."

Gerelateerde artikelen:

Overzicht: Hoe Donald Trump rijk werdStem op Trump uit protest tegen invloed bedrijfsleven8 statements van Hillary Clinton voor ondernemersDe 5 economische drogredenen van Donald TrumpDe snel rijzende ster van Ivanka Trump: kroonprinses miljardenimperium

Trump Tower

Trump Country House