Nieuws Actueel

IJsmaker houdt het nieuwe interieur nog even voor zichzelf

De IJssalon van Frans Janssen in Boskoop gaat vrijdag weer open. Ruim anderhalve maand heeft hij geklust en verbouwd. Janssen legt de laatste hand aan de werkzaamheden. "Het is voor de eerste keer in 16 jaar tijd dat wij de zaak zo drastisch opknappen", zegt de ijsmaker in het AD.

Rik Sneijder | Foto: Peter Franken 24 februari 2016

I Jssalon Jansen

IJssalon Janssen is een begrip in de Alphense regio. Voor een 'ijssie van Janssen' heeft de fijnproever wel een omweg van tien tot twintig kilometer over. "Ik heb liever dat ik in m'n eigen regio goed bekend sta dan dat ik landelijke prijzen win of een landelijke uitstraling heb", zegt de nuchtere ijsverkoper. Dat hij in Boskoop bekend is, mag duidelijk zijn.

KinderenFrans Janssen kan geen stap buiten de deur zetten of iedereen wil weten hoe de salon eruit komt te zien. "Ik heb al heel wat huilende kinderen hier voor de etalage moeten troosten. Die dachten dat wij zouden gaan sluiten. Vrijdag is iedereen welkom. Nu laat ik niemand kijken, het moet een verrassing blijven."

Een van de veranderingen is dat het ijsassortiment is uitgebreid. Vanaf vrijdag verkoopt hij ruim 40 soorten ijs in plaats van de 21 die hij voor de winterstop verkocht. Ook zijn er lactosevrije en suikervrije ijsjes te krijgen. Bedrijfsleider Hans van der Wal en Eva Molenwijk maken overuren om alles in de ijssalon voor vrijdag klaar te hebben staan. "We gaan er nog even keihard tegenaan."