Nieuws Actueel

'Ik wilde voor mijzelf beginnen en greep mijn kans'

Remon Teunissen (42) startte ruim zeven jaar geleden met We Gaan Beginnen, een Nijmeegs café 'volgens geen enkel concept'. Vijf jaar later verscheen aan de overkant zijn eetcafé Wij Ook.

Marike Spee | Foto: Bert Beelen 9 oktober 2016

Sleutelmoment Remon Teunissen cafe eetcafe

Strenge leermeester

,,Leren was niets voor mij. Werken in de horeca wel. Bij een hotel kreeg ik te maken met een strenge leermeester. Hoewel ik veel plezier had in mijn werk, vond ik zijn aanpak allesbehalve prettig. Achteraf besef ik hoeveel ik van hem heb geleerd en welk verschil een strenge leermeester kan maken in je carrière. Gewapend met een bult aan kennis en ervaring belandde ik in Mallorca. Daar startte ik, samen met een vriendin, een cocktailbar en beleefde een fantastische tijd. Echt integreren en de taal leren zag ik niet zitten. Een toekomst op het eiland zat er daardoor niet in."

Keurslijf

,,Ik volgde een aantal cursussen en de daaropvolgende twee jaar werkte ik in de gehandicaptenzorg. Totdat ik tegen het management aanliep: mensen uit het bedrijfsleven die - in mijn ogen - onvoldoende keken naar de menselijke kant. Gek werd ik van de protocollen. Voor mevrouw Zus kreeg je bijvoorbeeld een vast aantal minuten om haar te douchen en geen seconde langer. Vreselijk. Ik wilde terug naar de horeca. Ik was tot het inzicht gekomen dat zo'n keurslijf niets voor mij was."

We gaan beginnen

,,Al langer wilde ik voor mezelf beginnen. Toen ik de mogelijkheid kreeg een café in de wijk Bottendaal over te nemen, greep ik mijn kans. En dat is gelukt. Mijn doelgroep? Leuke mensen! Bij ons komt een breed publiek. Jong, oud, buurtbewoners en studenten, verliefde stelletjes en zakenlui. Mensen en bedrijven worden vaak in hokjes gestopt. Hier niet. Toen we na een paar jaar uit ons jasje groeiden en het restaurant pal aan de overkant te koop kwam te staan, hoefden we niet lang na te denken. Eetcafé Wij Ook is intussen samengesmolten met café We Gaan Beginnen. Zowel snelle eters als uitgebreide tafelaars komen langs. Ook hier geen hokjes. Wel laagdrempeligheid, gezelligheid en een open sfeer. Weer een bewijs dat ik het best gedij in vrijheid."

Gerelateerde artikelen:Café 'n Aap is een huiskamer met toogRaw food café in Groningen