Nieuws Actueel

IMF wil onderzoek Zwitserse overheid naar omvallen Credit Suisse

De Zwitserse regering zou "zorgvuldig" moeten onderzoeken wat er bij bankconcern Credit Suisse is misgegaan om lessen te trekken uit het omvallen van de bank, meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

ANP 5 april 2023

ANP050423053 1

Volgens het IMF hebben autoriteiten met "beslissende acties" gereageerd bij de eerste interventie sinds de financiële crisis in 2008 om een ​​wereldwijd systeemrelevante bank in stand te houden. Toch zouden de functionarissen van het IMF meer willen weten over de gang van zaken. Het gaat onder meer om de aanpak van het management van Credit Suisse bij "langdurige tekortkomingen" op het gebied van risicobeheer.

"We kijken uit naar een zorgvuldige beoordeling en analyse van deze zaak en de geleerde lessen, zowel voor Zwitserland als internationaal gezien", stelt de in Washington gevestigde organisatie.

De Zwitserse regering in Bern had besloten om Credit Suisse niet te ontmantelen, maar bemiddelde in plaats daarvan bij een noodovername door de grotere rivaal UBS. Door aandelenbeleggers te bevoordelen ten opzichte van de houders van bepaalde Credit Suisse-obligaties veroorzaakte de uitkomst grote onrust op de financiële markten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws