Nieuws Actueel

Indiase minister: Apple en Samsung willen uitbreiden in India

Grote technologiebedrijven als Apple en Samsung hebben plannen om de productie van elektronica in India uit te breiden. Dat heeft de Indiase technologieminister Rajeev Chandrasekhar gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. India gaat de concurrentie aan met China als belangrijke productielocatie voor technologie.

ANP 19 mei 2023

ANP190523111 1

India is inmiddels al een belangrijke producent van smartphones van Apple en Samsung, maar wil ook op andere terreinen de productie gaan vergroten. Om de lokale productie van laptops, tablets en andere spullen te stimuleren trekt India 2 miljard dollar uit voor bijvoorbeeld belastingvoordelen en andere financiële prikkels voor computerbedrijven als Dell en Lenovo, aldus de minister.

"We hebben aanzienlijk succes gehad in het smartphonesegment en we zien meer interesse van Apple en Samsung om dit verder uit te breiden. Nu willen we dat herhalen en daar verder op bouwen", zei de minister. De regering van premier Narendra Modi is ook bezig om chipbedrijven naar India te lokken. De Indiase miljardair Anil Agarwal heeft plannen om voor 19 miljard dollar een grote chipfabriek in het land te bouwen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws