Nieuws Actueel

Infotheek Group koopt IT-bedrijf Scholten Awater

Het Nijmeegs-Wijchense IT-bedrijf Scholten Awater komt in handen van de Leidse branchegenoot Infotheek Group. De naam blijft echter behouden. ,,Het 25-jarige bestaan volgend jaar zullen we onder de eigen naam vieren'', zegt Luuk Slaats, commercieel manager van het IT-hardwarebedrijf, tegen dagblad De Gelderlander.

JACQUELINE VAN GINNEKEN | Foto: Pixabay 16 mei 2017

Pixabay it overname handen 1063442

Bedrijf en directie zijn blij met de nieuwe eigenaar. ,,De overname betekent een kans om verder te groeien. De Infotheek Group heeft ons gekocht vanwege ons succes. Onze kennis en kunde willen ze kopiëren."

Voor de 250 medewerkers van Scholten Awater die op het Nijmeegse hoofdkantoor en in het distributiecentrum in Wijchen werken, verandert vooralsnog niets. ,,Voor werknemers zullen er de komende twee, drie jaar geen consequenties zijn. We hebben nu al vacatures openstaan die we niet ingevuld krijgen."

Lees ook: Nederland zakt op de ict-ranglijst

Het hoofdkantoor blijft in Nijmegen, vervolgt Slaats. ,,We hebben het huurcontract net met drie jaar verlengd. Ook is de huur van het distributiecentrum in Wijchen, dat net is uitgebouwd, met vijf jaar verlengd."

De naam Scholten Awater blijft op de gevel van het kantoor aan de Wijchenseweg. Of dat in de toekomst ook zo is, is afhankelijk van het onderzoek naar de integratie van de twee bedrijven, zegt Slaats. Als blijkt dat het bedrijf van naam moet veranderen, zal dat gebeuren. ,,Maar dat is niet de intentie."

Infotheek Group neemt de aandelen in Scholten Awater over van de Saphin Investment Group. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maken de twee partijen niet bekend. Na de overname ontstaat een bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro en ruim 800 medewerkers in veertien landen.