Nieuws Actueel

InPost schiet omhoog op somber Damrak, laadpalenmaker Alfen zakt

InPost maakte woensdag een opvallende koerssprong op het Damrak van 9,2 procent, goed voor de eerste plek in de MidKap. Het postkluisjesbedrijf zag de pakketvolumes en de resultaten gedurende het tweede kwartaal van dit jaar stijgen. Voor het huidige kwartaal rekent het in Amsterdam genoteerde Poolse bedrijf op een verdere groei. Analisten waren vooral te spreken over het sterke herstel van de winstgevendheid van het bedrijf.

ANP 6 september 2023

ANP060923191 1

Laadpalenmaker Alfen dook, zonder duidelijke reden, bijna 8 procent omlaag. Daarmee was het de grootste daler bij de middelgrote fondsen. Vorige maand publiceerde het bedrijf tegenvallende resultaten.

Beleggers namen verder een afwachtende houding aan in aanloop naar het zogeheten Beige Book. Dat is een verslag over de staat van de Amerikaanse economie dat na het slot van de Europese beurshandel wordt gepubliceerd door de Federal Reserve. Beleggers zijn benieuwd in hoeverre de Amerikaanse economie wordt afgeremd door de renteverhogingen van de centrale bank.

UMG in de plus

De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, sloot met een verlies van 0,2 procent op 745,43 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 865,28 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten tot 0,8 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,2 procent, na een sterker dan verwachte daling van de Duitse fabrieksorders.

Muziekconcern UMG voerde de stijgers aan in de AEX, met een plus van 1,7 procent. Het bedrijf wil samen met streamingdienst Deezer een nieuw streamingmodel lanceren om artiesten eerlijker te belonen. Ahold Delhaize toonde een klein herstel van 0,7 procent. Het supermarktconcern zakte dinsdag nog ruim 6 procent door een verkoopadvies van zakenbank JPMorgan.

Koersdaling Randstad

Uitzender Randstad zakte 2 procent na een verkoopadvies door de Franse bank Société Générale. ASR (min 3,3 procent) noteerde ex dividend. Doordat het aandeel van de verzekeraar niet langer recht geeft op het dividend over de afgelopen periode daalt de koers doorgaans. Koffieconcern JDE Peet's won 0,6 procent bij de middelgrote bedrijven. De eigenaar van Douwe Egberts werd door Deutsche Bank van de kooplijst gehaald.

In Madrid eindigde Telefonica na een beweeglijke handelssessie bijna onveranderd. Dinsdagavond werd bekend dat Saudi Telecom een belang neemt in het Spaanse bedrijf van bijna 10 procent. Daarmee is een bedrag gemoeid van 2,5 miljard dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws