Nieuws Actueel

INretail: 'Grote domper dat winkels langer dicht blijven'

Brancheorganisatie INretail is 'teleurgesteld' dat winkels per 3 maart niet open mogen. Winkelen-op-afspraak is volgens de retailorganisatie onvoldoende. ,,De schade in de retail is ongekend groot en open winkels is de enige echte oplossing."

Van onze redactie 23 februari 2021

Winkelstraat leeg lockdown corona

Foto: ANP.

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 23 februari

INretail laat weten woensdagmorgen in gesprek te gaan met minister Bas van 't Wout van Economische Zaken over de mogelijkheid van het aangekondigde 'kopen op afspraak'. De minister zocht hiervoor zelf contact met INretail.

Op de agenda van die bijeenkomst staan de interpretatie van de uitwerking van de voorwaarden die aan kopen op afspraak zijn gekoppeld en de mogelijkheden voor meer verbetering dan nu is aangekondigd.

Lees ook: Pleidooi INretail: kwijtschelding belastingschuld individuele ondernemers

,,Binnen de veiligheids- en handhavingsregels moet de maximale ruimte gezocht worden", aldus INretail in een persbericht. ,,Ook de steun voor middelgrote en ketenbedrijven wordt dan besproken, evenals de noodzakelijk snelle uitbetaling van steunmaatregelen voor gedupeerde ondernemers.

Over opening van winkels zegt INretail: ,,Het kan veilig en dat is sinds maart 2020 met het protocol verantwoord winkelen bewezen. De schade in de retail is ongekend groot en open winkels is de enige echte oplossing."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.