Nieuws Actueel

Intersport naar oude V&D pand Enschede

Intersport komt terug in Enschede. De sportzaak heeft 1.100 vierkante meter gehuurd in het vroegere V&D-pand aan de Korte Hengelosestraat. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Ben Lensink | Foto: Annina Romita 23 januari 2017

VD 94

Tot april 2016 was het Werkplein, dat naar het Stadskantoor is verhuisd, gevestigd in het oude V&D-pand. De bovenste etage en de helft van de eerste etage zijn in gebruik door een callcenter. Intersport vestigt zich op de begane grond. In totaal staat er nu nog 3.800 vierkante meter te huur in het monumentale gebouw op de hoek van de Brammelerstraat en Korte Hengelosestraat waarin tot 1969 V&D huisde en later onder andere Snooker en Pool Centrum Twente, uitgaanscentrum Bastion en Bristol.

Intersport zat tot 2015 aan De Heurne, totdat eigenaar Schuurman Schoenen uit Neede haar sportzaken afstootte. Daarmee kwam de licentie voor een sportzaak vrij.

Licentiehouders

Licentiehouders van Intersport zijn Frans Everink uit Lonneker en Alexander Bols, zoon van oud-topschaatser en voormalig Intersport-eigenaar Jan Bols uit Hoogeveen. Naast Enschede en Hoogeveen hebben ze filialen in Drachten, Emmen, Doetinchem en Borculo.

Voetcentrum Wender

In het filiaal in Emmen is een podotherapiepraktijk gevestigd. De reacties van de klanten zijn volgens Frans Everink zo enthousiast dat ook in het filiaal Enschede een podotherapiepraktijk komt voor klanten met sportblessures. Dat wordt Voetencentrum Wender.

Everink en Bols hebben een jaar gezocht naar een geschikte locatie in Enschede. "Totdat we werden gewezen op dit pand aan de Korte Hengelosestraat. Dat hadden we niet gezien, omdat het te huur stond als kantoorruimte." Het gebouw heeft ook nog steeds een detailhandelbestemming. Concurrentie met de Intersportvestiging op Plein Westermaat in Hengelo verwacht Frans Everink niet. "Wij richten ons meer op het shoppende publiek."