Podcast

Jeroen Adriaans (Bamigo) begint nieuw bedrijf: UndieMeister

Jeroen Adriaans, oprichter van Bamigo, het succesvolle bamboe-mannenondergoedmerk, maakte in de radio-uitzending van De Ondernemer bekend dat hij begint met een nieuw bedrijf: UndieMeister. Luister hier de podcast terug, waarin de ondernemer vertelt over dit nieuwe hoofdstuk.

Jeroen adriaans bamigo ondernemer undiemeister

Van onze redactie 19 november 2019

Hier kun je meeluisteren met het interview bij de podcast van De Ondernemer waarin Jeroen Adriaans zijn nieuwe bedrijf bekendmaakt:

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, mag blijken uit Adriaans nieuwe ondernemersavontuur. Pas sinds juli dit jaar is zijn concurrentiebeding van Bamigo afgelopen en nu staat daar alweer een nieuwe onderneming in duurzaam herenondergoed: UndieMeister.

Octrooi

Met zijn nieuwe bedrijf verkoopt Adriaans wederom mannenondergoed van een duurzame materiaalsoort: dit keer niet van bamboe, maar 'mellowood'. De ondernemer heeft octrooi aangevraagd op deze duurzame textielsoort, die een combinatie is van een Oostenrijkse stof (die de Duitse knipoog in de naam verklaard) en organisch katoen. De presale is gestart op undiemeister.com.

''Private investors zijn negen van de tien keer ook zelf ondernemer en die hebben toch een bepaalde inbreng.’’

Jeroen Adriaans

Adriaans heeft zijn nieuwe bedrijf vooral met eigen middelen gefinancierd, maar heeft voor de lancering wel een kleine crowdfunding opgestart. Over zijn voorkeur voor private investors zegt de ondernemer: ,,Mijn ervaring bij banken is toch dat het een lang traject is, terwijl private investors negen van de tien keer ook zelf ondernemer zijn en die hebben toch een bepaalde inbreng.’’

Zeven ondernemingen

Adriaans is op weg een heuse duizendpoot te worden, met al zeven ondernemingen op zijn naam. De bedoeling is dat zijn bedrijven elkaar gaan versterken. Zo doet zijn e-commercebureau E-Expansion ook werkzaamheden voor UndieMeister. ,,Uiteindelijk moet dat allemaal onder één paraplu komen,'' zegt Adriaans. Voor de toekomst ligt er dus een plan om zijn bedrijven slim aan elkaar te koppelen, maar voor nu ligt de focus nog even bij het nieuwe UndieMeister. Met in eerste instantie online verkoop op undiemeister.com, maar in de toekomst misschien ook verkoop via stenen winkels.

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details