Nieuws Actueel

Jonge ondernemer runt de Agnietenberg in Zwolle

Nog net geen dertig jaar was Nelleke Dijkhuizen (35) toen ze De Agnietenberg in Zwolle overnam.

Lytsa Post | Foto: Frans Paalman 9 juni 2016

Horeca agnietenberg frans paalman

Het was voor haar een droom die uitkwam. "Ik heb alles gedaan om dit te bereiken. Ik werk al sinds mijn veertiende in de horeca en mede door mijn opleiding en werkervaring was een eigen horecabedrijf een logische volgende stap," zegt Nelleke, geboren en getogen in Garderen.

"Ondernemen zit in mij. Mensen vinden dat ik lef heb om op zo jonge leeftijd een bedrijf te leiden, maar dit ligt mij. Soms word ik vanwege mijn leeftijd aangezien voor een medewerker. 'Overleg maar even', zeggen klanten dan."Waarna Nelleke hen van repliek dient met 'ik ga overleggen, maar uiteindelijk beslis ik zelf'. De tip dat het bekende horecabedrijf te koop was, kwam van haar buurman.

'De ligging is perfect'Eigenlijk vond Nelleke De Agnietenberg met 32 medewerkers en drie accommodaties veel te groot. "Maar de ligging is perfect en het bedrijf biedt zoveel mogelijkheden. Ik was meteen verkocht. De buurman is horecamakelaar, hij kocht het pand, zo lukte het om hier te beginnen."

Gemakkelijk was en is het niet. "Met mijn 29 jaar werd ik natuurlijk met enige argwaan ontvangen door de medewerkers. Ik wilde niemand voor het hoofd stoten, maar moest mij wel waarmaken."Positief strijden noemt ze het: ze vraagt veel van haar medewerkers, maar stelt wel steeds een beloning in het vooruitzicht.

Team"Een goed team is belangrijk. Ik ben een enthousiaste leider, durf in het diepe te springen. Goede ideeën neem ik serieus."Nelleke woont pal naast het bedrijf. Nu ze met zwangerschapsverlof is (in februari werd Daan geboren), heeft ze geleerd meer afstand te nemen. "Ik heb alle taken verdeeld en dat gaat goed. De medewerkers versloffen niet, maar voelen zich nog meer verantwoordelijk. Daar ben ik trots op."