Nieuws Actueel

Leerlingen basisschool even echte ondernemers

De leerlingen van basisschool Christiaan Huygens in Dronten zijn voor even echte ondernemers. Ze halen op 18 maart zoveel mogelijk geld op voor het goede doel, Geef om Gambia, meldt De Stentor.

Van onze redactie 8 maart 2016

Jonge ondernemers

Tijdens hun project Ondernemen, met als thema duurzaam ondernemen, worden de leerlingen begeleid door lokale ondernemers. Op de afsluitende Ondernemersmarkt, die voor de zevende keer wordt gehouden, verkopen zij diverse producten en leveren ze tegen betaling diensten als autowassen en nagels lakken.

Leerlingen van groep 7 vroegen 'hun ondernemer' Hester Vroegop om haar netwerk te mogen gebruiken. Vroegop is eigenaar van Elancius en voorzitter van de ondernemersvereniging OVDD. Zij bood drie leerlingen een plek op 'de zeepkist' aan tijdens de maandelijkse netwerkborrel van de vereniging. Danne, Martijn en Quinten vertelden de lokale ondernemers over hun bedrijfjes en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een ondernemersplan en het lenen van startkapitaal bij de directeur van de school.

TrotsLeerkracht Henriëtte Swart is trots op haar leerlingen. "De jongens hebben goed uitgelegd wat verloskundige Ingeborg den Breejen allemaal heeft gebracht aan kennis en spullen bij een ziekenhuis en school in Gambia. Ook vertelden ze prima over de inhoud van de ondernemerslessen, zoals het houden van een marktonderzoek en het maken van een ondernemersplan. Het is een super ervaring voor deze jongens.''

De Ondernemersmarkt is op 18 maart van 15.00 tot 17.00 uur bij het Christiaan Huygens aan de Barrage 12 in Dronten.