Nieuws Actueel

Jumbo opent nog 30 tot 40 kletskassa’s

Hoe simpel kan het soms zijn. Wat aanvankelijk een grap leek en daarna een serieus initiatief bleek toen zelfs minister De Jonge kwam opdraven, wordt uiteindelijk zowaar breed opgepakt door Jumbo: de supermarktketen breidt de 'kletskassa' uit naar nog eens 30 tot 40 winkels

Van onze redactie 31 oktober 2019

Jumbo openingstijden Pasen 2020

Jumbo meldde de uitbreiding tijdens het event en deed dat via Twitter. ,,De reacties op de kletskassa’s zijn ontzettend positief, we gaan inderdaad uitbreiden. Het is dé kassa voor wie zich niet wil of hoeft te haasten en behoefte hebben aan dat extra contactmoment”, aldus een woordvoerder.

Waar de nieuwe kletskassa’s gaan komen, wordt nog intern besproken. Jumbo overlegt daarover bovendien met organisaties als de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

Lees ook: Jumbo-supermarkt is de eerste met een speciale ‘kletskassa’

De Jumbo in Vlijmen had eerder dit jaar de eer van de allereerste kletskassa, waar het een onderdeel is van het project ‘Alles voor Mekaar’ dat eenzame mensen met vrijwilligers verbindt. Het bleef niet bij een kassa om in alle rust het nieuws van de dag door te nemen, er werd zowaar ook een ‘sociale’ koffiehoek geopend, waar mensen met een hulpvraag een bericht achter kunnen laten.