Nieuws Actueel

Jumbo slokt dumpsuper Gekke Gerrit op

Dumpsupermarkt Gekke Gerrit stopt er alweer mee, schrijft het Parool. Het filiaal in West gaat dicht, een terugkeer is onzeker.

Michiel Couzy 22 juli 2016

Jumbo 46

Gekke Gerrit moest uitgroeien tot de Action onder de supermarkten; A-merken voor stuntprijzen en aangeboden in grote partijen. Geen verse waar, wel afbakbrood en grote pallets met shampoo, wasmiddel of frisdrank, verlicht door tl-bakken.

Landelijke ketenDumpwinkels zouden de supermarktbranche op zijn kop kunnen zetten zoals de Action dat eerder had gedaan bij drogisterijen, was de gedachte. Gekke Gerrit opende een eerste winkel in de Spaarndammerstraat in 2014. Uiteindelijk moest de formule zich ontwikkelen tot een landelijke keten, beloofde oprichter Gerrit Hoksberg, bedrijfsleider van een C1000 in Wageningen.

UitgekochtHet filiaal in West gaat volgende week dicht. Supermarktketen Jumbo, die een winkel begint in het pand ernaast, heeft buurman Gekke Gerrit uitgekocht en betrekt de ruimte bij de nieuwe zaak. Jumbo komt in de ruimte die Spar een paar maanden geleden achterliet. "De locatie in de Spaarndammerstraat was geen daverend succes," zegt een woordvoerder van Gekke Gerrit. "De omzet bleef achter bij de verwachtingen."

Hoe het verder moet met Gekke Gerrit is niet geheel duidelijk. Een keten is nooit van de grond gekomen, laat staan een tweede winkel. "We gaan ons concept tegen het licht houden," zegt de woordvoerder, die aangeeft dat de breedte van het assortiment van Gekke Gerrit onvoldoende was. "Als je koffie verkoopt, moet je ook melk en suiker hebben."

Volgens hem is het wel de bedoeling dat Gekke Gerrit terugkeert als stadswinkel met partijverkoop. Dat zal niet in Amsterdam zijn, verwacht hij. De panden zijn hier te duur.