Nieuws Actueel

Kantoorpand te koop, zelf afbreken en meenemen

Kantoor nodig? Er staat er een te koop op bedrijventerrein Saxe Gotha in Boxmeer. Bijkomstigheid: de kolos moet zelf worden afgebroken en elders weer worden opgebouwd. Het pand is eigendom van de gemeente Boxmeer, de grond eronder is inmiddels verkocht aan Stork. Dit bericht De Gelderlander woensdag.

Joost Ariaans | Foto: Theo Peeters 16 maart 2016

Marktplaats Gemeentehuis 2

De gemeente wil er zo snel mogelijk vanaf, want in september moet de grond 'veegschoon' worden opgeleverd. Via sociale media en Marktplaats wordt inmiddels naar potentiële kopers gezocht. "Het gebouw is helemaal demontabel", zegt een woordvoerster van de gemeente. Het pand heeft een aantal jaren dienst gedaan als dependance van het (oude) gemeentehuis van Boxmeer. Ook gebruikten personeelsleden van de Rabobank het als overbrugging naar de nieuwbouw van de bank in Beugen. Momenteel is het in gebruik door personeel van MSD. Nu Stork zijn oog heeft laten vallen op het terrein, wil Boxmeer het in 1999 neergezette pand weg hebben.

500 vierkante meterHet kantoorgebouw is vrij compleet. Het telt drie verdiepingen van elk ruim 500 vierkante meter, drie keukenblokjes, drie toiletunits met invalidentoilet en er zit een personenlift in. Wat het gebouw moet opleveren, is niet duidelijk. De vraagprijs is n.o.t.k. ofwel nader overeen te komen maar de koper moet rekening houden met een bedrag dat loopt in de tienduizenden euro's. Boxmeer wil voor eind juni de koop gesloten hebben. Is er dan nog geen liefhebber gevonden, dan breekt de gemeente het pand zelf af.

De gemeente maakte onlangs bekend een demontabele sporthal te willen neerzetten, om zichzelf zo meer tijd te gunnen voor een gedegen beslissing over de bouw van een definitieve hal. Het kantoorgebouw kan niet door sporters worden gebruikt.