Nieuws Actueel

Kattenhotel Lage Vuursche beleeft topdrukte

Het kattenhotel in Lage Vuursche beleefde gisteren op Internationale Kattendag topdrukte, schrijft het AD. Tommie, Felix en Pip zijn druk in de weer met de krabpaal. Ze zijn te gast in het pension, waar zestig viervoeters logeren.

Bernadette Keizer 9 augustus 2016

Kattenhotel Lage vuursche

Eigenaar Marlise Koop-Schep heeft het er maar druk mee. "Ja, het hele hotel zit vol!" Ze veegt de kattenharen van haar groene polo. Met haar man Sander runt ze al 4,5 jaar een kattenhotel, dat midden in de bossen ligt. "Hier zijn de katten ook even op vakantie als hun baasjes weg zijn."

Als klein meisje droomde Koop-Schep er al van om iets te doen met katten. "Ik ben opgegroeid op een boerderij en daar hadden we elk jaar een nestje kittens. Ik was niet bij ze weg te slaan." Na haar studie dierenmanagement in Leeuwarden en zeven jaar gewerkt te hebben als dierenassistent, besloot ze om voor zichzelf te beginnen.

Ze loopt één van de drie speciaal ingerichte kattenkamers binnen en wordt vrolijk begroet door haar gasten. "Eigenlijk zitten we elke vakantie wel vol", zegt ze terwijl ze kopjes krijgt van Felix.

WennenZe begrijpt waarom mensen hun kat speciaal onder willen brengen in haar hotel. "Een kat moet sowieso wennen aan een nieuwe omgeving. Als daar blaffende honden zijn, zoals in een gewoon pension, brengt dat extra spanning met zich mee." Het enige waar de katten hier last van hebben is wat koeiengeloei en schapengeblaat.

Men zegt weleens: een hond heeft een baasje, een kat heeft personeel. Dat kan Koop-Schep wel beamen. "Katten zijn eigenwijze beesten, maar juist dat maakt ze bijzonder. Een kat is aanhankelijk en onafhankelijk tegelijk." Ze tilt een langharige maine coon op. "Net zoals Simba hier."

Bij het kattenhotel zien ze een stijgende vraag naar het aantal opvangplekken, maar ze houden zich aan het maximum van zestig viervoetige gasten. "Op deze manier is alles te overzien", legt Koop-Schep uit. ,,Ik ken de katten nu allemaal en ik weet waar ze aan toe zijn.'' Ze aait Simba nog eens achter zijn oren, waarop hij dankbaar begint te spinnen.

"Ik vind dit heerlijk werk", gaat ze verder. ,,Er gaat niets boven hun eigen thuis, maar ik probeer het verblijf voor de katten zo aangenaam mogelijk te maken."

Voorlopig kunnen Marlise en Sander in elk geval aan de bak. De komende weken is het kattenhotel volgeboekt.