Nieuws Actueel

Keurmerk helpt mkb’er bij keuze financieel adviseur

Crowdfunding, leasing, factoring of toch een traditioneel bankkrediet: waar moet je als MKB-ondernemer heen voor een goed advies over bedrijfsfinanciering? Stichting CBB ontwikkelde een keurmerk die de MKB-ondernemer helpt de juiste keuze te maken.

De Ondernemer 6 juli 2017

Financieel advies

Waar hypotheek-, verzekerings- en beleggingsadviseurs aan allerlei wettelijke regelingen voor kwaliteit moeten voldoen, kan de zakelijke bancaire adviseur onbelemmerd advies uitbrengen. Iedereen van 18 jaar of ouder die handelingsbekwaam is, mag niet alleen bedrijfsadvies geven maar ook specifiek bancair zakelijk advies. Hoe weet je als ondernemer wie de beste adviseur is? Stichting CBB speelt in op die vraag en lanceerde een keurmerk waarmee de mkb-ondernemer een betere adviseurskeuze maken.

Examens

Vanaf september 2017 start Stichting CBB met het organiseren van examens die moeten leiden tot het keurmerk CBB. De examens bestaan uit een cv-check, integriteitstoets, inhoudelijke toets en een uitgebreide adviseringstoets. Zo moet de kwaliteit van de financieel professional binnen de zakelijke dienstverlening worden bevorderd. De examencommissie bestaat uit door de praktijk gevormde en door de wol geverfde professionals.

De financieel professional die voor het examen slaagt, krijgt een CBB-certificaat en wordt ingeschreven in het CBB-register. Heeft een financieel adviseur zo’n keurmerk, dan weet de mkb’er dat hij een goed kwalitatief advies kan verwachten.