Nieuws Actueel

Kijk Prinsjesdag-webinar van De Ondernemer terug

Een dag na Prinsjesdag organiseerde De Ondernemer een speciaal webinar in samenwerking met Ondernemerstraining en Alfa Accountants en Adviseurs. Hierin kwamen alle begrotingspunten aan de orde die voor ondernemers relevant zijn.

Maurice de Zeeuw 22 september 2016

Dijsselbloem koffertje prinsjesdag

Quinty Danko, hoofdredacteur van De Ondernemer, ontving twee fiscalisten die werkzaam zijn voor Alfa Accountants en Adviseurs uit Wageningen. De rode draad: de overheid wil innovatie stimuleren. Ook worden er maatregelen geschrapt die onjuist gebruik in de hand werken.

Het webinar is terug te kijken via deze link.

Belastingmaatregelen

Het webinar is verdeeld in twee delen. In het eerste gedeelte spreekt Quinty met Jasper Gorter, belastingadviseur bij Alfa. Hij behandelt onderwerpen als inkomstenbelasting en wijzigingen in Box 3. Ook algemene gouden tips worden opgesomd. Als een ondernemer bijvoorbeeld de enige broodwinner in het gezin is, kan het zeker nu lonend worden om de partner administratief mee te laten werken in het bedrijf en een arbeidsvergoeding te betalen. "Je moet je partner dus inhuren als zzp'er voor je eigen onderneming?" vraagt een kijker in de chatbox. "Ja", is het antwoord. "Dat scheelt vanwege de heffingskorting op jaarbasis duizenden euro's in belasting."

Eén van de slides uit het webinar behandelt vijf willekeurige inkomens met de nieuwe heffing.

Pensioenen

In het tweede gedeelte van het Prinsjesdag-webinar vertelt Arne de Beer, pensioenexpert bij Alfa, alles over pensioenswijzigingen en pensioeninformatie in het algemeen. "Wiebes heeft aangedrongen op het uitfaseren van eigen beheer van het pensioen. Daar wilde hij een nette afwikkelingsregeling voor hebben. Daarom komen er nu geen nieuwe rechten meer bij, en kun je kiezen voor drie opties: afkopen, omzetten of de boel laten staan." Deze drie opties licht hij verder toe. Zo blijkt dat het gunstig is om, wanneer er wordt gekozen voor afkopen, dat zo snel mogelijk te doen:

"Je kunt pensioen wel willen afkopen, maar je moet wel loonheffingen betalen", aldus De Beer. "Hoe eerder je je pensioen afkoopt, hoe meer korting je krijgt. Eigenlijk is het een soort korting op het belastingtarief van de loonheffing. De fiscus wil dit stimuleren."

In het webinar (van één uur) komen nog veel meer onderwerpen aan bod. Het webinar is terug te kijken via deze link. Op de website van Alfa is meer fiscale informatie te lezen. Bij Ondernemerstraining.nl zijn webinars te volgen over verschillende aansprekende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen:De Ondernemer organiseert webinar over PrinsjesdagZe poetsen de troon en kleden Mark RuttePrinsjesdag: de belangrijkste maatregelen voor ondernemersWat gaat Prinsjesdag ons brengen?