Nieuws Actueel

Kinderkledingwinkel De Witte Prinses Hengevelde weer open

De etalage is weer aangekleed, de schappen liggen opnieuw vol kinderkleding en Jacqueline de Witte loopt glimlachend rond. Vanmorgen om tien uur gaat haar kinderkledingwinkel De Witte Prinses (‘for girls en boys’) aan de Goorsestraat in Hengevelde weer open, nadat die in de nacht van 9 op 10 december vorig jaar is leeggeroofd.

Van onze redactie 22 januari 2016

Dewitte emiel Muijderman

Ze werd gisteren bij de inrichting van haar winkel geholpen door drie vrouwen. Ook werden namens klanten bloemen gebracht om de heropening op te fleuren. „Hartverwarmend, al die steun. Ik heb er zin in, we kunnen weer lachen”, vertelt Jacqueline de Witte tussen de bedrijven door. Ze kan pas ruim een maand na de diefstal weer open, want de nieuwe (voorjaars)collecties niet eerder konden worden geleverd.

ProfessioneelHet leegroven van haar winkel was een professionele diefstal. De dieven hadden het cilinderslot met speciale apparatuur uit de winkeldeur getrokken. Ze gingen ook stilletjes te werk, want de huurders boven De Witte Prinses hebben niks gehoord. Er werd zo’n 95 procent van de kleding van duurdere merken meegenomen, ter waarde van duizenden euro’s.

Enkele weken voor de inbraak kreeg de winkel twee Polen over de vloer die allerlei vragen over de kleding stelden. De Witte vermoedt dat zij met de diefstal te maken hebben, maar onderzoek van de politie naar de daders heeft niets opgeleverd, aldus een woordvoerster.

Foto: Jacqueline de Witte (Emiel Muijderman)