Nieuws Actueel

Kledingwinkelketen CoolCat vraagt faillissement aan

Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende" marktomstandigheden. CoolCat sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen".

ANP/De Ondernemer 18 maart 2019

Coolcat 2

De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.

Lees ook: Coolcat-ondernemer Roland Kahn turnt V&D om in vernieuwende kledingapp Frendz

In een persbericht laat CoolCat weten dat de afgelopen weken tot maanden aandeelhouders, met de directie, het management en de belangrijkste stakeholders 'alle mogelijkheden verkend' hebben om 'de toekomst van CoolCat veilig te stellen'.

Oprichter Roland Kahn, die het bedrijf vorig jaar overdeed aan zijn zoons maar nog wel nauw betrokken, was niet bereikbaar voor commentaar.