Nieuws Actueel

KLM: probleem met achtergebleven koffers deze week opgelost

Luchtvaartmaatschappij KLM verwacht dat het probleem met de achtergebleven koffers op Schiphol deze week volledig wordt opgelost, laat een woordvoerster weten. Door een storing bij het bagagesysteem van Schiphol vorige week is "een groot aantal koffers" achtergebleven.

ANP 25 juli 2022

ANP250722127 1

"We werken er hard aan om deze koffers zo snel mogelijk bij onze klanten op de plaats van bestemming te krijgen. We vinden dit heel vervelend voor de klanten die hiermee te maken hebben gekregen", aldus de zegsvrouw.

Woensdag ontstond een probleem met het bagagesysteem van Schiphol. Een dag later besloot KLM dat de overstappers op Schiphol die tussen twee Europese bestemmingen reisden geen ruimbagage konden inchecken. Dit moest ruimte bieden om zo veel mogelijk koffers na te kunnen zenden die door de storing waren achtergebleven. Vrijdag was het voor alle KLM-passagiers weer mogelijk om bagage in te checken.

Door personeelstekorten, drukte en veel gemiste vluchten zijn er al langer problemen met bagage op Schiphol. Daardoor ontstond onlangs een grote hoop verweesde koffers op de luchthaven, met soms wel duizenden bagagestukken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws