Nieuws Actueel

Krant: winkelbedrijven hebben interesse in doorstart Made.com

De Britse winkelconcerns Next en Fraser hebben interesse in een doorstart van interieurwebshop Made.com, schrijft The Sunday Times. De onlinewinkel kondigde onlangs aan uitstel van betaling aan te vragen na aanhoudende financiële problemen.

ANP 6 november 2022

ANP061122085 1

Volgens de Britse krant heeft Next 2 miljoen pond over voor Made.com. Daarvoor wil de keten met ruim vijfhonderd winkels de website, merkrechten, klantenbestand en het intellectueel eigendom van Made.com overnemen.

Frasers, onder andere eigenaar van warenhuisketen House of Fraser en sportkledingmerk Lonsdale, zou ook een bod hebben gedaan. Dit concern heeft met Sofas.com al een webwinkel voor meubilair in handen.

Made.com ging vorig jaar nog naar de beurs in Londen voor een waarde van 775 miljoen pond (nu zo'n 884 miljoen euro) maar kwam dit jaar in de problemen doordat de vraag naar zijn meubels hard daalde door de hoge inflatie. Tegelijkertijd stegen de vervoerskosten hard. Het Britse bedrijf was ook in Nederland actief en had in Amsterdam een showroom.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws