Nieuws Actueel

Krappe arbeidsmarkt bezorgt uitzendconcern Randstad recordomzet

Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal een recordomzet geboekt. Door de krappe arbeidsmarkt is het voor werkgevers steeds moeilijker voldoende personeel te vinden. Ze nemen daardoor steeds vaker hun toevlucht tot uitzenders als Randstad om het gehele wervingsproces voor hen te doen, verklaart topman Sander van 't Noordende in een toelichting op de cijfers.

ANP 26 juli 2022

ANP260722062 1

De omzet voor de maanden april, mei en juni kwam uit op bijna 6,9 miljard euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. Daarop boekte Randstad een winst van 196 miljoen euro, een stijging van 11 procent op jaarbasis.

"De wereldwijde arbeidsmarkt blijft dynamisch, met een combinatie van grote vraag en schaarste aan talent", zei Van 't Noordende. Dankzij de hogere vraag naar uitzend-, wervings- en detacheringsdiensten kon Randstad ook zijn winstmarge verhogen.

Vooruitkijkend is het bedrijf voorzichtig, vanwege de onzekere economische ontwikkelingen. Zo is de inflatie erg hoog en kan een verergering van de gascrisis als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne tot een recessie leiden. Die omstandigheden maken goede voorspellingen voor de rest van het jaar lastig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws