Nieuws Actueel

Kasten verkopen in een bloemenwinkel

Kristel Remijn (42) uit Breda is eigenaar van V&V Bloemen en Wonen. Samen met haar partner Leon Baaijens zet ze de stap naar een groter pand, waar ze de verkoop van bloemen gaat combineren met die van meubels en woonaccessoires.

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 30 november 2016

Bloemen 1065 3

Welke rol spelen bloemen in jouw leven?,,De hoofdrol, van jongs af aan al. Als we vroeger als gezin met de vouwwagen weggingen en onderweg stopten, moest ik altijd even bloemen plukken. Volgens mijn vader reden we dan met de klaprozen onder de elastieken van de vouwwagen verder. Ik kan bloemen gewoon niet missen."

Waarom grote kasten met bloemen?,,Omdat ik bloemen en wonen wilde combineren. Leon schildert de oude kasten met krijtverf. Als een kast is verkocht, gooien we het interieur om. Zo is hier altijd iets te beleven voor de klant."

Maak je veel bloemwerk op bestelling?,,We hebben particuliere klanten en zakelijke klanten. Onder particulieren zijn de abonnementen populair. Zij krijgen wekelijks of tweewekelijks een vaas verse bloemen thuisbezorgd. Wij komen de vaas ophalen en vervolgens wordt die opgemaakt afgeleverd. Bij de zakelijke klanten zetten we niet alleen boeketten, maar vooral grote planten weg. In arrangementen voor restaurants verwerk ik naast verse bloemen ook zijden exemplaren, zodat de boeketten langer mooi blijven."

Elk seizoen een andere winkel?,,Het staat nooit stil in de winkel. Nu draait alles om de winterse sferen met aardse poedertinten en een vleugje koper. De winkel straalt nu nog meer warmte uit. Mensen denken vaak dat je twee maanden van tevoren bedenkt hoe je de winkel gaat inrichten, maar dat gebeurt al een jaar eerder. Zodra kerst voorbij is, gaan we naar de beurs om inspiratie op te doen voor het jaar erop. Je moet je blijven onderscheiden."

Gerelateerde artikelen:

Haagse winkeliers zoeken het in blurring

Blurring: shoppen met een glaasje wijn erbij

Ondernemers: 'Horeca met winkels mengen redt binnenstad niet'