Nieuws Actueel

Lightyear grote winnaar bij Automotive Innovation Awards

Zonne-autofabrikant Lightyear is de grote winnaar bij de Automotive Innovation Awards van dit jaar. De startup heeft zowel de 'Challenging Concepts'-award als de speciale publieksprijs gewonnen. Oud-premier Jan Peter Balkenende reikte de prijs uit aan de startup die in 2020 de eerste gezinsauto op zonne-energie op de markt wil brengen.

Redactie De Ondernemer / MVO 12 februari 2019

Lex hoefsloot

De Challenging Concepts-Award die Lightyear gewonnen heeft is net als de publieksprijs een speciale prijs voor revolutionaire nieuwe ideeën, die de autoindustrie volledig kunnen veranderen. Door enorme publieke steun had Lightyear een grote voorsprong in de race voor de prijs.

Echt emissiesloos rijden

Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear: "Nederland heeft bewezen dat het vaak uit onverwachte hoek met grote doorbraken kan komen. We hopen met ons team de transitie naar écht emissieloos rijden te realiseren. Het winnen van deze awards is een belangrijke steun in de rug en erkenning voor het werk dat het team elke dag verzet."

Werkverkeer

Lightyear-CEO Lex Hoefsloot nam onlangs ook deel aan onze videoserie 'Werkverkeer'. In de serie vertelt hij hoe zijn bedrijf vanuit de studententijd ontstond en hoe hij zijn doel voor 2020 wil behalen. Kijk hier de video terug:

https://www.youtube.com/watch?v=C65Nf3BLv6o

Ook spraken we de oprichter van Lightyear al op de Week van de Ondernemer. Kijk het interview hier terug:

https://www.youtube.com/watch?v=K3rrYPe2_Ns