Nieuws Actueel

Loempiaverkoper wil kraam behouden met 13.500 handtekeningen

De Dordtse loem- piaverkoper Xuan Tran zal alle protesthandtekeningen voor behoud van zijn kraam op de Visbrug aanbieden aan burgemeester Arno Brok. Inmiddels hebben 13.500 mensen hun krabbel gezet onder de petitie die moet voorkomen dat Tran moet wijken in de plannen voor de brug.

NIELS DEKKER 6 april 2016

Snackbar

Tran, die al 30 jaar samen met zijn vrouw op dezelfde plek zijn eten verkoopt in het centrum van de stad, overhandigt de handtekeningen volgende week in het stadskantoor aan de Spuiboulevard. Daar wordt dinsdagavond in de commissie bestuur en middelengesproken over de plannen voor de Visbrug. In de volksmond is het voorstel ook wel 'het gat van Piet' gaan heten, waarmee wordt verwezen naar wethouder Piet Sleeking. Die is verantwoordelijk voor het centrum en de plannen voor de Visbrug.

Tran hoopt dat met de petitie zijn kraam wordt behouden. Om de politici te overtuigen houdt hij dinsdag ook een toespraak. Sommigen politici hebben eerder al aangegeven dat er voor Tran hoe dan ook een oplossing moet komen. Onder meer verhuizing naar een plek voor de Hema zou in beeld zijn.

De weerstand tegen de plannen voor de Visbrug is groot. Het college van b en w wil in de monumentale Visbrug een opening maken met een brede trap naar een steiger aan het water. De kosten van het project zouden 850.000 euro bedragen, maar veel politici vrezen dat de kosten uiteindelijk veel hoger zullen uitvallen.