Nieuws Logistiek en transport

Ondernemersvereniging evofenedex houdt verkiezingsdebat

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan vrijdag 5 maart kandidaten van verschillende politieke partijen met elkaar in debat over de economische impact van handel en logistiek.

Redactie 2 maart 2021

Brexit en vrachtwagens

Vrachtwagens vormen een onmisbare schakel in de nationale en internationale logistieke keten. Foto: Archief

Suzanne Kröger (GroenLinks), Jasper van Dijk (SP), Mustafa Amhaouch (CDA), Peter de Groot (VVD), Laurens Dassen (Volt) en een kandidaat van D66 kruisen de degens aan de hand van drie stellingen: Toont de coronacrisis aan dat er meer bevoegdheden naar Brussel moeten? Is het nog wel zinvol om nieuwe infrastructuur aan te leggen, terwijl de huidige infrastructuur vaak in slechte staat van onderhoud blijft? In hoeverre zijn investeringen in logistiek cruciaal om onze welvaart te behouden?

Lees ook: D66-lijsttrekker Sigrid Kaag: 'Ik blijf pleiten voor een Maatschappelijk Economisch Team, naast het OMT'

De uitslag van de verkiezingen bepaalt welk kabinet er gevormd kan worden en daarmee ook de inhoud van het regeerakkoord. ,,De komende verkiezingen zijn voor handels- en productiebedrijven heel belangrijk. Het volgende kabinet moet Nederland uit de coronacrisis leiden”, aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur evofenedex. ,,Vraagstukken als de houdbaarheid van het logistieke systeem, de flexibiliteit op de arbeidsmarkt, het aangaan van nieuwe handelsverdragen en de digitaliseringsslag voor het mkb liggen daarbij op tafel."

Aanmelden om op 5 maart van 10.30 uur naar het debat te luisteren kan via Verkiezingsdebat 2021.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.