Nieuws Logistiek en transport

Met 1,75 miljoen groei-investering wil ChainCargo wegtransport verduurzamen

De Eindhovense startup ChainCargo heeft 1,75 miljoen euro investering opgehaald bij onder meer BOM Brabant Ventures. Met de investering wil het bedrijf, dat overcapaciteit in vrachtwagens inzichtelijk maakt, het platform verder ontwikkelen en tegelijkertijd de Europese groei van de jonge onderneming versnellen. Met die groei gaat het voortvarend: ChainCargo verwacht dit jaar de omzet te vervijfvoudigen.

Van onze redactie 30 september 2021

Chain cargo investering bom brabant ventures scale up

ChainCargo-oprichters van links naar rechts: Giovanni Gubbels, Jeroen Kemp, Coen van Boxtel.

De laatste investering van 1,75 miljoen euro is afkomstig van BOM Brabant Ventures en twee informal investors. ,,Met dit bedrag kunnen we een grote stap zetten in het doorontwikkelen van onze digitale oplossingen en onze groei in Europa versnellen”, zegt mede-oprichter Jeroen Kemp. ,,Met een focus op Full Truck Load-transporten, kunnen klanten van ChainCargo een nog betere digitale tool verwachten, waarmee ze in een handomdraai – zonder vertragende tussenstappen - hun transport regelen.”

De kracht van het product zit juist in die technische omschrijving van Kemp: zowel verduurzaming áls directe beschikbaarheid. Juist omdat het bedrijf inzichtelijk heeft wie waar onderweg is kan er direct ongebruikte ruimte worden gevonden.

Lees ook: Omzet transportsector in de lift maar nog onder niveau van voor corona

Van water naar land wegens hoge containerprijzen legt extra druk op wegtransport

Het benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren nog belangrijker, verwacht de startup. Door onder andere de exorbitante containerprijzen in de vervoersmarkt over de oceaan, kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. ,,Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten”, legt mede-oprichter Giovanni Gubbels uit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws