Nieuws Logistiek en transport

St vd Brink neemt Bremer over: transportbedrijven met rijke historie samen

Het Ermelose transportbedrijf St vd Brink breidt zijn activiteiten opnieuw uit. Met de overname van Bremer Transport in Burum brengt het zijn personeelsbestand op 800 medewerkers en vergroot het zijn landelijke dekking.

Gep Leeflang (De Stentor) 10 januari 2023

Transport st vd brink

Het Ermelose transportbedrijf St vd Brink maakt een overname bekend. Foto: St vd Brink.

St vd Brink is een transporteur die rijdt voor landelijke ketens als Albert Heijn en Picnic. Het wil tevens groeien in de bouwsector. De overname van Bremer Transport draagt daartoe bij, stelt het bedrijf. Bremer Transport heeft een wagenpark vol autolaadkranen en geldt als specialist op het gebied van bouwtransport.

Directeur Gerrit Jan Mulder verwacht alle formaliteiten op 1 april te hebben afgerond, waarmee de overname met terugwerkende kracht vanaf 1 januari een feit wordt, zo schrijft De Stentor. Daarmee voegt hij 20 transporteenheden aan het totaal van St vd Brink toe en 24 medewerkers. Het Ermelose bedrijf beschikt daardoor over 410 eigen trekkende eenheden. De naam Bremer Transport blijft bestaan.

Het wagenpark van Bremer Transport. Foto: Binne-Louw Katsma.

Beide bedrijven zijn familiebedrijven. Dat zorgde voor een klik, zegt Bremer-directeur Alwin Bremer. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het exceptioneel vervoer van zeecontainers, schaftketen, houtskeletbouw, vangrails, bouwcamera’s en hout.

Zero emissie is het doel van transporteur

St vd Brink bestaat ruim 75 jaar en wordt gerund door de derde generatie. Met de overname van Bremer zegt het zich onder meer voor te bereiden op zero emissie stadslogistiek voor de grote steden in het noorden van Nederland. Uitgangspunt daarvan is dat niet langer vervuilende diesels de centra inrijden, maar dat transporteurs hun lading naar een overslagpunt aan de rand van de stad brengen, van waaruit het transport de stad in wordt geregeld met bijvoorbeeld elektrische voertuigen.

Uit duurzaamheidsoverwegingen traint het bedrijf chauffeurs nu al om zuinig te rijden.

Lees ook: SMA Transport & Logistics: 'Betrouwbaar zijn is leidend'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws