Nieuws Actueel

LTO: kabinet geeft boeren geen enkel toekomstperspectief

Ondanks alle beloftes over toekomstperspectief voor boeren is nog steeds compleet onduidelijk wat de economische, sociale en culturele impact wordt van de kabinetsplannen voor bijvoorbeeld water, klimaat en stikstof, reageert LTO Nederland op de troonrede.

Van onze redactie 20 september 2022

Sjaak van der tak lto troonrede

De Ondernemer Vandaag: dagelijkse nieuwsbrief over ook de energiecrisis

Alles weten over wat het kabinet wel (en niet) gaat doen tegen de energie- en koopkrachtcrisis? Het laatste nieuws over Prinsjesdag als eerste lezen of beluisteren via de nieuwsupdate? Meld je aan voor onze dagelijkse lunch-nieuwsbrief De Ondernemer Vandaag, die doordeweeks rond 12.00 uur in je mailbox valt. Dat kan via deze link.

,,De energiecrisis, die ook boeren en tuinders hard raakt, komt daar bovenop", aldus de belangenvereniging voor land- en tuinbouw. Volgens LTO voelt menig boerengezin zich machteloos en radeloos door alles wat op hen afkomt. ,,Er heerst veel boosheid en onmacht onder de Nederlandse boeren en tuinders. Klap op klap krijgen ze te verwerken en het wenkend toekomstperspectief weet het kabinet nog altijd niet te geven. Het oplossen van deze vertrouwenscrisis tussen politiek en platteland vergt alle aandacht van het kabinet," zegt Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland.

Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent Prinsjesdag in ons liveblog.

Volgens hem komt er nu zoveel op de agrarische ondernemer af, terwijl concrete cijfers van het te verwachten inkomensverlies en wat de overheid daar tegenover zet als meerjarig verdienperspectief ontbreken. ,,Pas als ondernemers daarover duidelijkheid krijgen kunnen we pas spreken van landbouwperspectief", aldus Van der Tak.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws