Pal tegenover zijn Café de Paris opende horecaondernemer Bart de Haas deze week zijn nieuwste aanwinst: de BroodjesBar. De zaak is slechts drie dagen open en het publiek weet nu al de weg naar de goedkope broodjes te vinden. Het is lunchtijd en in de zaak is het gezellig druk. "De BroodjesBar is de plek in het centrum van Apeldoorn waar je gewoon lekker een broodje eet. Geen tierelantijn, geen poespas maar gewoon een broodje met goed beleg. Dat miste ik in Apeldoorn'', vertelt De Haas.
Perfecte locatie
Slechts een maand geleden hoorde de horecaondernemer van gasten aan de bar in Café de Paris dat de overbuurman zijn zaak zou sluiten. De Haas twijfelde geen moment en besloot binnen tien minuten zijn broodjesbar in dat pand te openen. De hele tent werd gestript en opnieuw opgebouwd. "De locatie is perfect en het is een nieuwe tak van sport die ik nog niet beoefende.''
Eigenaar
Naast eigenaar van Café de Paris en de BroodjesBar is De Haas eigenaar van restaurant Spicebrush de Proeverij aan het Marktplein. "Nu is mijn cirkel compleet en kan ik klanten dienen die trek hebben in een vlugge hap, een middag terrassen en een avondje uit eten.''
Terug naar toen
In het pand waar nu de BroodjesBar gevestigd is, zat sinds mei dit jaar het nieuwe foodconcept: FF Eten. Het concept dat inspeelde op de trend biologisch, vers en verantwoord eten sloeg niet aan bij de Apeldoorners.
De Haas is overtuigd dat zijn simpele concept wel aan gaat slaan. "Hier bestel je een simpel bolletje. Wit of bruin. Zonder vreemde sla of bijzondere dressing voor een paar euro. En binnen een kwartier kun je weer buiten staan. Waar bestel je tegenwoordig nog een ouderwets broodje halfom? Een broodje pekelvlees met lever.''
Gerelateerde artikelen
Met de fiets door de McDrive in Apeldoorn'Bescheiden' ondernemers krijgen meer tijd van Apeldoorn