Nieuws Actueel

Makelaar Kreffer verhuist naar horecapand

Oldenzaler Tim Kreffer trekt horecapanden aan de Ootmarsumsestraat - de ‘Chinees’ en de pizzeria - aan elkaar. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

ENGELBERT HEIDEMAN | Foto: CARLO TER ELLEN 5 januari 2017

Kreffer makelaar

In de vensterbank ligt nog een menukaart van de Chinese Muur, het meest recente restaurant dat in het pand was gevestigd. Maar babi pangang of menu 13 wordt er niet meer verkocht, wel woningen straks. Maar dat duurt nog een maandje of zes. Dan, zo is verwachting, kent niemand het pand meer terug.

Investeren

Tim Kreffer loopt met een brede glimlach door het pand. Enerzijds omdat hij zich verbaast over de (verwaarloosde) staat waarin het interieur van het pand zich bevindt. Anderzijds omdat hij hier als makelaar als geen ander doorheen kan kijken, en weet wat een aannemersbedrijf in zijn mars heeft. "Ja, er moet ontzettend veel gebeuren, alleen de buitenmuren blijven overeind. Maar ook aan de buitenkant moet veel gebeuren. Kijk naar al het hout wat aan het vergaan is. Ik moet behoorlijk investeren, maar ik heb het er graag voor over."

Drie makelaars

Want in feite, zo weet Kreffer, kán hij niet anders. Immers in zijn huidige pand aan de Deurningerstraat is hij uit zijn jasje gegroeid. "Drie makelaars (naast Kreffer zijn dat Bert Lenderink en Niels Klijnstra, red) en maar één spreekkamer, dat kan gewoon niet meer", vertelt de eigenaar van het kantoor, dat in Oldenzaal de meeste huizen verkoopt. En dus was hij op zoek naar iets anders. Het pand waar hij voor viel, was niet eens te koop. "In november 2015 heb ik Ben Wubbels, eigenaar van het pand, al gebeld met de vraag of ik het kan kopen. Daar moest hij eerst even over nadenken." Maar Wubbels wou wel praten. En nadat de pandeigenaren ook om de tafel had gezeten met de twee huurders, waren beide partijen er relatief snel uit. Inmiddels hebben Afhaalcentrum Italia/ Shorty, dat aan de linkerzijde was gevestigd, en de Chinese Muur allebei het pand verlaten. Ook het appartement boven de zaak, waar de Chinese familie woonde, staat leeg. In totaal heeft het historische pand tegenover dans- en partycentrum Rouwhorst twee appartementen. Een ervan is bewoond, van de andere - en tevens de grootste - worden twee appartementen gemaakt.

Groot makelaarskantoor

Maar vooral gaat het Kreffer natuurlijk om de benedenverdieping, waar twee restaurants worden omgetoverd in één groot makelaarskantoor. Met een grote kantoorruimte en drie (en eventueel plek voor vier) spreekkamers.

Waarom hij viel voor het pand aan de Ootmarsumsestraat? "Vanwege de ligging en de uitstraling die we straks helemaal terugbrengen. En natuurlijk vanwege de grootte, meters die we nu tekortkomen", weet Kreffer, die in 2010 voor zichzelf begon. "Met vier huizen in de verkoop", glimlacht hij. In 2010 opende hij een kantoor aan de Deurningerstraat, tussen Pizzeria New York (toen nog slagerij Ter Laak) en Foto Vos. Inmiddels heeft hij vier mensen op de loonlijst staan, naast de twee makelaars ook nog twee binnendienstmedewerksters.

En nu dus de verhuizing naar de Ootmarsumsestraat. Kreffer hoopt dat hij nog voor de zomervakantie kan verhuizen. De bouwbegeleiding is in handen van Joris Tulp (Verbouwformule). De aannemer is nog niet bekend. Buiten moet Kreffer lachen, wijzend naar het pand van de buren, waar voorheen advocaat Anneke Kuipers kantoor had. "Daar hebben mijn opa en oma nog gewoond. Ik heb nog een foto van mijn moeder die uit dit huis is getrouwd. Toch apart dat ik me op vrijwel dezelfde plek vestig met mijn kantoor."