Nieuws Actueel

Makro eert ondernemer met internationale Dag van de Eigen Zaak

Zelfbedieningsgroothandel Makro gaat ondernemers in het zonnetje zetten. Speciaal hiervoor hebben ze International Own Business Day in het leven geroepen. De Dag van de Eigen Zaak is de Nederlandse versie. Dinsdag 11 oktober vindt de eerste editie plaats.

Floris Visman | Foto: Makro 7 oktober 2016

Makro Dag van de Eigen Zaak

Voor Makro is dit nog maar het begin, want de Dag van de Eigen Zaak wordt een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede dinsdag van oktober. Dinsdag is niet willekeurig gekozen door Makro. Het is namelijk de meest productieve dag van de week.

Werkverschaffing

Managing Director Makro Nederland, Kef van Helbergen, legt uit waarom Makro de dag in het leven heeft geroepen. "Ze zijn de sociale en economische motor van de maatschappij. Want een wereld zonder hen is niet alleen een stuk kaler, ze zijn ook nog eens verantwoordelijk voor de werkverschaffing van miljoenen mensen. Dan mag je wel eens op het schild gehesen worden en dat doen we bij Makro daarom heel graag met deze speciale dag."

#ownie

De Dag van de Eigen Zaak is niet het enige wat Makro voor ondernemers doet. Sinds begin september zijn mederwerkers aan de slag gegaan met #ownie, een hastag die ze gebruiken als ze met hun favoriete ondernemer een selfie maken. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse medewerkers, maar voor die van over heel de wereld.

Platform

Bij de nieuwe feestdag hoort ook een website: dagvandeeigenzaak.nl. Hier kunnen ondernemers aanbiedingen bij hun in de buurt opzoeken, maar ook zelf aanbiedingen plaatsen.