Nieuws Actueel

Van manager naar meubelmaker

Hij houdt zowel van werken met zijn handen als van werken met mijn hoofd. Natuurlijk is interieurbouwer en meubelmaker Hans Vink uit Bunnik vooral met zijn handen bezig. "Maar ontwerpen en uitvogelen hoe je iets technisch voor elkaar krijgt, vraagt een hoop denkwerk."

Alban Mik | Foto: Angeliek de Jonge 3 maart 2016

Manager Meubels

Hans was facilitair manager op de Hogeschool Utrecht. In die tijd volgde hij een driejarige opleiding tot meubelmaker. "Bij een reorganisatie kreeg ik de kans goed weg te komen. Op mijn leeftijd is het niet makkelijk nieuw werk te vinden, dus toen ben ik voor mezelf begonnen, ook omdat de vrijheid me aansprak. Ik ben nogal solistisch en dat past goed bij dit werk."

Zijn eigen bedrijf heeft hij nu vijf jaar. "Het begon aardig, maar toen de crisis op haar hoogtepunt was, had ik weinig opdrachten. Ik ben zuiniger gaan leven, heb twee jaar een parttime baan gehad en veel aannemersklussen gedaan."

Mooiste wat er isInmiddels lopen de zaken weer goed. Het keerpunt kwam toen hij voor de plaatselijke kerk het liturgisch meubilair mocht maken. Mond-tot-mondreclame deed de rest.

Soms mist hij het gesprekje bij de koffieautomaat nog. "Maar ik maak dingen die mensen blij maken. Dat is toch het mooiste wat er is?"

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioutrecht@deondernemer.nl.

Wie: Hans Vink (59)Wat: Hans Vink Meubelmaker & InterieurbouwWaar: BunnikSinds: februari 2010Contact: info@hans-vink.nl