Nieuws Actueel

Mango komt naar winkelcentum de Barones in Breda

Het Bredase winkelcentrum De Barones krijgt met de Spaanse modeketen Mango een belangrijke nieuwe huurder. Dat schrijft BN De Stem.

Paul Verlinden 1 september 2016

Mango 1065

Mango opent in het voorjaar van 2017 een megastore van ruim 1.100 vierkante meter in de Barones, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. "Het is een belangrijke modische toevoeging aan de Barones en aan de stad, want Mango zit nog niet in Breda," zegt Paul Bremmer, hoofd commercieel beheer bij de Kroonenberg Groep, de eigenaar van het winkelcentrum.

Mango heeft in Nederland een veertigtal winkels. Daarbinnen zijn verschillende concepten: alleen voor mannen, vrouwen of kinderen. In de megastores, waar er nu zes van zijn in Nederland, wordt het assortiment voor alle doelgroepen verkocht.

Hudson's BayMango komt tegenover de ingang van Hudson's Bay. Dat Canadese warenhuis trekt in het oude pand van V&D. De opening van Hudson's Bay is voorzien in september 2017.

Er staan - afhankelijk van hoe ze worden ingedeeld - nog drie of vier winkels in De Barones leeg. Volgens Bremmer worden die nu gaandeweg ingevuld met nieuwe huurders.

De vestiging van Hudson's Bay en ook de komst van modeketen Zara in het voormalige Bijenkorfpand, zorgen daarbij voor een aanzuigende werking. "Dat werkt heel positief", zegt Bremmer. "We hebben inmiddels een voorlopige huurovereenkomst met nog een bedrijf, maar daar kan ik de naam nog niet van noemen. En we zijn met een andere modezaak in gesprek die naar de Barones wil komen."