Nieuws Actueel

ManpowerGroup merkt dat spanning op arbeidsmarkt aanhoudt

De spanning op de arbeidsmarkt is voorlopig nog niet voorbij. Daarvoor waarschuwt uitzendconcern ManpowerGroup, dat constateert dat veel werkgevers in Nederland nog steeds naarstig op zoek zijn naar personeel.

ANP 14 juni 2022

ANP140622142 1

Bijna de helft van de werkgevers zou hier nog meer personeel willen aannemen, komt naar voren uit een internationaal onderzoek van het bedrijf onder duizenden bedrijven in meer dan veertig landen. Op Europees niveau zou Nederland zelfs behoren tot de top 5 van landen waarin werkgevers het hardst op zoek zijn naar extra arbeidskrachten.

"Hoewel het bemoedigend is om te zien dat werkgevers zich meer focussen op personeelsbehoud en meer aandacht besteden aan het aantrekken van nieuwe collega's, blijft het ontzettend lastig om het juiste talent te vinden", stelt Mark Cahill, algemeen directeur bij ManpowerGroup Nederland. Hij wijst erop dat bedrijven niet alleen te maken hebben met een gebrek aan personeel, maar bijvoorbeeld ook met de oplopende inflatie en verstoringen van de leveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

De Nederlandsche Bank (DNB) constateerde maandag al dat de grote krapte op de arbeidsmarkt in Nederland nog jaren kan voortduren. Hoofdeconoom Olaf Sleijpen van de centrale bank drong daarom onder meer aan op maatregelen die het aantrekkelijker maken voor parttimers om weer voltijds aan de slag te gaan. Hij gaf aan dat er nog bijna een half miljoen deeltijdwerkers zijn die best meer uren zouden willen werken maar dit nu nog niet doen. De overheid zou hen bijvoorbeeld met fiscale prikkels kunnen stimuleren extra te gaan werken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws