Nieuws Actueel

Manuela opent eigen baklokaal in Roosendaal

Ja hoor, daar staat ze als stralend middelpunt in haar splinternieuwe Roosendaalse Baklokaal. Gekleed in de beroemde kersenjurk met rood vestje, begroet Manuela van der Heijden drie van haar concurrenten uit het immens populaire tv-programma Heel Holland Bakt.

FRANKA VAN DER RIJT | FOTO: MARCEL OTTERSPEER/PIX4PROFS 20 maart 2017

IMG0363

Winnares Annemarie - wier eigen Bakboek inmiddels in de winkel ligt -, Emma en Hidde waren zaterdag aanwezig bij de feestelijke opening van Manuelas Baklokaal aan de Boerkensleen in Roosendaal. Het doorknippen van een simpel rood lint door Manuela vormde het hoogtepunt van de open dag waarbij zo'n 60 belangstellenden de bakruimte wisten te vinden en Manuela al de nodige aanmeldingen noteerde voor haar workshops.

Bakparadijs

Wie cursisten wil binnenhalen, moet zorgen voor een 'etalage aan zelfgebakken lekkers. En dus stond de tafel zaterdag vol met kleine gebakjes, feestbrood met amarenen en niet te vergeten Manuela's Brabantse worstenbroodjes. Het Baklokaal was vroeger de plek waar echtgenoot Jack computers repareerde, maar daar is tegenwoordig nauwelijks meer markt voor. Sinds de Roosendaalse in oktober 2016 de tent van Heel Holland Bakt verliet, is de computerruimte verbouwd tot een professioneel ogend bakparadijs met ovens, koelcombinatie en ontelbare voorraadpotten, schalen en mengkommen.

Trots

,,Ik heb mijn droom waargemaakt en ben zó trots", aldus Manuela terwijl de champagne wordt ontkurkt. Emma, Annemarie en Hidde klappen en toosten mee. De deelnemers van Heel Holland Bakt zijn inmiddels een hechte vriendengroep. ,,We appen wat af in een week."