Nieuws Actueel

Michael van Gerwen is fulltime dartmiljonair

Vanavond speelt darter Michael van Gerwen misschien wel de wedstrijd van zijn leven, tijdens de finale WK darts in Alexandra Palace in Londen. Hoewel mensen nog altijd dicussiëren over de vraag of darten nu wel of geen sport is, doen de bedragen die de darters verdienen zeker niet onder voor topsport.

deondernemer | Foto: ANP 2 januari 2017

Michael van gerwen inkomen geld ondernemer

“Mensen vragen me nog steeds welke baan ik ernaast heb”, zegt Michael van Gerwen in een interview met de Volkskrant. Van Gerwen is naar Alexandra Palace gekomen om zijn tweede wereldtitel te winnen. Dat moet de bekroning zijn van een jaar dat hem 25 toernooioverwinningen bracht en anderhalf miljoen euro aan prijzengeld. The New York Times noemde hem 'de Michael Jordan van de dartwereld'.

Mighty Mike

Volgens crickethistoricus Patrick Murphy is hij de erfgenaam van dartslegende Phil Taylor. “Over Taylor schreef ik twintig jaar geleden dat hij een geweldenaar was, die iedereen wegvaagde, explosief en op de millimeter accuraat speelde, iemand met een enorme vastberadenheid. Al deze woorden gelden ook voor Mighty Mike”, tekent de Volkskrant in hetzelfde artikel op.

Allerbeste

Of hij nu wel of niet voor de tweede keer (na 2014) wereldkampioen wordt in de partij tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst, volgens Van Gerwen zal het recordaantal dartswereldtitels wel altijd in bezit van Taylor blijven, schrijft BN/De Stem. "Want ik stop ongeveer op mijn 40ste. Ik ga echt niet zo lang door als Phil. Bovendien is het nu een stuk moeilijker om wereldkampioen te worden dan in zijn gouden tijd. Hij zal voor altijd de allergrootste blijven, maar ik ben de allerbeste. Dat wil ik in de finale en in de komende jaren blijven bewijzen."

De Brabander versloeg Raymond van Barneveld met 6-2 in de halve finale. Hij speelt vanavond tegen de Schotse Gary Anderson. Vanavond om 21.00 uur wordt de finale uitgezonden op RTL 7.