Nieuws Actueel

Mijlpaal: Snappcar verwelkomt 200.000e deelnemer

SnappCar, een online platform waar je als particulier je auto kunt delen, heeft zijn 200.000e deelnemer verwelkomd. De 200.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden delen ruim 25.000 auto’s met elkaar. Daarmee is SnappCar nu het op één na grootste autodeelplatform in Europa en het derde wereldwijd. De komende jaren zet SnappCar vooral in op het aantrekken van autobezitters, onder meer via technologische innovaties.

De Ondernemer 2 september 2016

Snapp Car

Van de 200.000 deelnemers in de community is een groot deel, circa 60%, woonachtig in en om grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag maar ook Stockholm en Kopenhagen.verwacht dat met name in dit type in heel Europa het aantal deelnemers de komende jaren flink zal toenemen.

"Met een groeiend aantal inwoners en meer drukte op de weg als gevolg van de aantrekkende economie, is er steeds meer behoefte aan slimme, flexibele mobiliteit, als aanvulling op de trein, bus, metro en fiets. Autodelen helpt om het aantal benodigde auto’s te beperken én het zorgt voor efficiënter en veelzijdiger gebruik van de bestaande auto’s”, aldus Victor van Tol, CEO van Snappcar.

Technologie Naast de behoefte aan flexibele mobiliteit vormt technologie een belangrijke voorwaarde voor verdere groei in de komende jaren. Nieuwe technologie die autodelen nog makkelijker en laagdrempeliger maakt, moet helpen om autobezitters te overtuigen hun auto te gaan delen. Zo introduceerde het platform deze zomer ‘instant booking’ waarbij auto’s direct, zonder afstemming tussen huurder en eigenaar kunnen worden geboekt. Met name in de zomerperiode, waarin auto’s weken achter elkaar stil staan, werd hier al intensief gebruik van gemaakt door honderden deelnemers.

Ook maakte SnappCar deze zomer de overstap naar ‘paperless’, waarbij het hele proces, van reservering tot betaling volledig digitaal verloopt. Tot slot werkt SnappCar er momenteel hard aan om te zorgen dat deelnemers in de loop van 2017 ‘keyless’ toegang kunnen krijgen tot de deelauto’s.

Lees ook:Hoe Snapcarr toch succesvol werd