Nieuws Actueel

Minder afval, meer waarde: circulaire economie

Hoe kunnen we met afval waarde creëren, in plaats van het te verminderen? Dat is de vraag die centraal staat in het vakgebied van circulaire economie. De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar deze vorm van economie in businessmodellen en organiseert op donderdag 18 mei een conferentie over circulaire businessmodellen.

Evie Westland 19 april 2017

Jan Jonker 1

Wat is ciculaire economie?

"De Radboud Universiteit doet sinds het voorjaar van 2016 onderzoek naar businessmodellen in de circulaire economie", aldus Jan Jonker (foto), professor aan de Radboud Universiteit. "Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen hoe bedrijven circulaire ideeën en principes in hun bedrijfsprocessen inzetten. Daarmee hopen we ontwikkelingen, strategieën en businessmodellen in beeld te brengen die daarop aansluiten en bij te dragen tot het versnellen van de circulaire economie."

Ter afsluiting van dit onderzoek wordt op donderdag 18 mei een conferentie georganiseerd in de Eusebiuskerk in Arnhem. In de middag is er een CE Markt op de Markt naast de kerk. Deze is gratis toegankelijk voor derden.

Programma Conferentie Circulaire Businessmodellen

Op 18 mei, in de ochtend van 09.30 -13.15 uur vindt de conferentie Circulaire Business Modellen plaats in de Eusebius Kerk te Arnhem. Voor deze bijeenkomst kunt u plaatsen kopen.

Het programma vindt u hier.

‘s-Middags is er een markt naast/bij de kerk, waar bedrijven en instellingen voorbeelden van Circulaire Business modellen laten zien, en er speakerscorners zijn. De markt is gratis toegankelijk.

Op 19 mei wordt een regiotour georganiseerd.

Prijzen: € 125,00 inclusief btw.