Nieuws Actueel

MKB Nederland: hopelijk relatie VS verder verdiepen

VNO-NCW en MKB-Nederland hopen dat de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten verder kan worden verdiept. Dat zegt brancheorganisatie MKB-Nederland, dat één bureau vormt met VNO-NCW, in een eerste reactie op de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. "Het is nog even afwachten hoe zijn beleid eruit gaat zien."

De Ondernemer 9 november 2016

Thumbsup

"De Verenigde Staten zijn onze belangrijkste handelspartner buiten de EU. Onze beider economieën zijn afhankelijk van stabiele en open handelsrelaties. Intensievere samenwerking op dit vlak biedt de kans wereldwijde standaarden op bijvoorbeeld milieu en sociaal terrein naar een hoger plan te tillen", aldus MKB-Nederland.

"Europese landen moeten er volgens de ondernemingsorganisaties niet standaard van uitgaan dat Amerika ‘de boontjes wel dopt’ op het wereldtoneel. Dit vraagt om een slagvaardige EU op terreinen als handel, klimaat, defensie en migratie."

Gerelateerde artikelenTrump: kleurrijke zakenman wordt presidentPloumen: moeilijk in te schatten wat Trump gaat doenOverzicht: Hoe Donald Trump rijk werdStem op Trump uit protest tegen invloed bedrijfsleven8 statements van Hillary Clinton voor ondernemers