Nieuws Actueel

MKB in Twente stimuleert personeel auto te laten staan

Zeker 25 ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Twente gaan hun werknemers extra stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Daarvoor sluiten ze een overeenkomst met Twente Mobiel, dat door overheden is opgericht om het woon-werkverkeer met de auto terug te dringen, meldt de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Pixabay 14 februari 2017

Fietsen stad

De bedrijven willen hun medewerkers een e-fiets laten uitproberen en/of in een proefperiode ervaring laten opdoen met het openbaar vervoer.

Met vergelijkbare acties voor grote bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen zijn ruim 1.250 werknemers in Twente die met de auto naar het werk reden, overtuigd om voor de fiets te kiezen.

Goed alternatief

Provincie, gemeenten en bedrijfsleven willen de reistijd op de grootste verkeersknelpunten in de regio verbeteren. Daarvoor moet nog wel wat gebeuren. Zo'n 90 procent van de Twentse werknemers woont in Twente. Uit onderzoek blijkt dat op bedrijventerreinen gemiddeld 68 procent van de medewerkers met de auto komt. '42 procent van hen woont minder dan 15 kilometer van het werk. Voor een deel van hen is die afstand prima met een (elektrische) fiets te overbruggen. Ruim een op de drie automobilisten geeft aan de e-fiets een goed alternatief te vinden.'Ook wordt gewezen op het effect voor de gezondheid. Extra lichaamsbeweging betekent fitte, medewerkers en zorgt voor minder ziekteverzuim.