Nieuws Actueel

Mobiele koffiebar blijkt schot in de roos

Peter Bekkering | Foto: William Hoogeyling 6 januari 2016

Koffiebar Ijsselstijn mobiel

Je koffie per app bestellen, zodat hij klaarstaat wanneer je onderweg bent naar je werk. Dit concept, waarmee Sjon Sluys (40) en Roland Zollinger (38) drie maanden geleden begonnen in een mobiele koffiebar op de carpoolplaats aan het Nelson Mandelaplein, sloeg zo aan dat ze het ook elders in de provincie willen lanceren. In het AD vertellen ze over hun bedrijf.

Sjon kreeg het idee toen hij 1,5 jaar geleden met vriendin Esther van Dijk (37) in de VS op vakantie was. "We dronken daar elke dag koffie bij een kleine zelfstandige op het parkeerterrein, die ons al snel herkende en elke ochtend van het koffiedrinken een bijzondere dagstart maakte. Ik wilde zo'n gevoel ook creëren in het dagelijks leven van mensen die onderweg naar hun werk zijn."

100 mensenTerug in Nederland bleek dat Roland ondermeer vanwege zijn vakanties in Italië met vergelijkbare plannen rondliep, waarna het duo de krachten bundelde. De gemeente IJsselstein reageerde meteen enthousiast, maar wees hen er op dat de carpoolplaats provinciegrond is.

De provincie weigerde aanvankelijk, omdat ze de carpoolplaats geen verkoopplek vonden en geen precedent wilden scheppen. Uiteindelijk gingen ze overstag omdat het duo wees op andere voordelen: sociale veiligheid en het stimuleren van het gebruik van de carpoolplaats. Het duo kocht daarop een oude brandweerauto, die werd omgebouwd tot mobiele koffiebar.

Inmiddels bestellen dagelijks zo'n 100 mensen hun koffie via de Leutkoffie-app of www.leutkoffie.nl en komen ze die doordeweeks tussen 6.00 en 10.00 's ochtends ophalen en op zaterdag tussen 7.00 en 12.00.

EvenementenRoland en Sjon kunnen van de opbrengsten nog niet leven, maar dat is geen probleem omdat beiden hun hoofdinkomen elders vandaan halen. Bovendien krijgen ze door hun opvallende mobiele koffiebar hen uitnodigingen op om op evenementen te staan.

Het duo gelooft heilig in het concept. "Met het bestellen per app zijn we uniek. Starbucks doet het in de VS, maar in Nederland nog niet." Het duo hoopt in 2016 een tweede locatie te openen en wil een kleinere mobiele koffiebar bouwen voor evenementen. "Over vijf jaar willen we op tien plaatsen actief zijn."