Nieuws Mode

Populaire Bornse kledingwinkel By Hilke nu in veel grotere zaak

Hilke Zuithof (24) is eigenaar van populaire kledingzaak By Hilke in Borne. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe winkel. Op 12 april vindt de feestelijke opening plaats, met een dj, hapjes en drankjes en vlogger Koen Kardashian, schrijft Tubantia Hengelo.

Maaike Thüss | Foto: Lars Smook 12 april 2018

By Hilke

Een dag voor de opening van haar verbouwde en veel groter geworden modezaak zit Hilke Zuithof nog in kluskleding. Dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, dat is aan haar niet te merken. Midden tussen de nog onaangeklede etalagepoppen doet ze haar verhaal.

Als een tierelier

"Na mijn modeopleiding werkte ik bij H&M in Enschede. Al snel werd ik van medewerkster style advisor. Op afspraak hielp ik klanten aan een nieuwe look. Van alle kanten zeiden mensen: 'Waarom ga je dit niet voor jezelf doen?'."

Lees ook: Mode-ondernemer Daniëlle Cathari (23) werkt nu al met de groten der aarde

Gesterkt door haar omgeving begon Hilke met de verkoop van kleding vanuit huis. Vier jaar geleden opende ze een winkel in Borne. Ze hoopte op succes, maar begon voor de zekerheid een pop-upstore om geen gezichtsverlies te leiden. Dat was niet nodig. Haar collectie die ze toen al zelf inkocht in Italië en Frankrijk verkocht als een tierelier.

Meer dan 142.000 volgers

Al snel verhuisde ze naar een groter pand. "Toen hebben we ingezet op de onlineverkoop. Een kledingzaak zonder webshop kan écht niet meer."

Haar vriend Don Grobber, jarenlang militair, stapte over in de zaak. Samen zorgden ze ervoor dat By Hilke online op Facebook en Instagram meer dan 142.000 volgers kreeg.

Koen Kardashian

Eerst verzorgden ze de webshopbestellingen vanuit de winkel in Borne, maar al snel moest daar een eigen pand voor komen. Nu worden de bestellingen vanuit Almelo verzonden.

"Ik wilde per se een grotere winkel." Vlogger en 'diva' Koen Kardashian opent vanavond om 19.00 uur de nieuwe winkel. "Hij past bij ons, is helemaal van nu", vindt Hilke. Ze hoopt op een drukbezochte openingsavond.

Ik wilde per se een grotere winkel

Hilke Zuithof, By Hilke