Nieuws Actueel

Modeontwerpster viert tienjarig bestaan met show in poppodium W2

De Bossche modeontwerpster Ingeborg Steenhorst is een creatieve duizendpoot. Gisteren vierde ze het tienjarig bestaan van haar atelier met een modeshow in W2. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Emma Peters | Foto: Ingeborg Steenhorst 11 oktober 2016

Ingeborg Steenhorst modeontwerpster W2 Poppodium

Hoofdtooien versierd met steentjes en veren en alternatieve jurken met stoere stoffen en romantische details. Met rustige rockmuziek op de achtergrond is modeontwerpster Ingeborg Steenhorst bezig met de laatste voorbereidingen voor haar show. Maar zenuwachtig is ze niet. "Twee weken geleden deden we dezelfde show al in Eindhoven. Dat ging super." Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Feestje

Gisteren stond ze in W2 Poppodium met haar modeshow om het tienjarig jubileum van haar succesvolle atelier te vieren. Reden genoeg voor een feestje, want de Bossche duizendpoot deed in het afgelopen decennium van alles.

Alternatieve kleding

"Ik maak alternatieve kleding en hoofddeksels voor rocksterren en toneelproducties. Ook maak ik op aanvraag bijvoorbeeld bijzondere trouwkleding."

Milieubewust

Al haar kleding wordt milieubewust gemaakt. Zelfs de restjes stof gooit ze niet weg.

"Ik werk samen met een Italiaans bedrijf dat poppen maakt van bekende artiesten. De overgebleven stof van de kleding van de desbetreffende artiest stuur ik op naar het bedrijf. Met mijn gedetailleerde omschrijving kunnen zij mijn ontworpen jurk in miniatuurvorm maken. De poppen worden voor honderden euro's aan fans geveild."

W2 Poppodium

De viering van het tienjarige bestaan van haar atelier vierde Steenhorst op een bijzondere manier in W2 Poppodium in Den Bosch.

"De modeshow met mijn nieuwe collectie wordt begeleid door de band van mijn man: Cirrha Niva." Daarna traden artiesten als Lisette van den Berg (Scarlet Stories) en Laura Guldemond (Rosewood) op, die ook als modellen meeliepen tijdens de show.

Huiskkamergevoel

"Ik wilde graag een huiskamergevoel creëren tijdens deze show. Ik wil deze bands een podium geven, maar ook met mijn gasten kunnen kletsen. Vandaar dat de muziek semi-akoestisch is. Dat betekent dat de muzikanten minder versterking gebruiken dan normaal."

Maar daar blijft het niet bij. "Ook is er een mode-expositie met mijn meest bijzondere werk en een pop-upshop met mijn kleding en accessoires."

Hoedjes

Naast haar werk in de artiestenwereld maakt Ingeborg Steenhorst ook hoeden voor verschillende politica's. "Voordat ik het atelier startte, maakte ik in mijn vrije tijd aparte hoofddeksels. In 2006 stuurde ik verscheidene politica's een mailtje met mijn werk. Ze waren er meteen enthousiast: die Prinsjesdag in 2006 liepen vier vrouwen met mijn hoedjes op."

Creativiteit

Creativiteit zit bij de Bossche ontwerpster in de familie. "Mijn oma was couturière. Ik heb hier een paspop van 110 jaar oud staan die zij ook heeft gebruikt."

Trots

Steenhorst is trots op zichzelf. "Maar om ergens te komen, moet je wel lef hebben. Politica's mailen? Gewoon doen! Als je risico's neemt, komt het allemaal goed."

Gerelateerde artikelen

Nijmeegse ontwerpt springpak voor condoomfabrikant

Modeontwerpster Lucie LLoete uit Kloosterzande op catwalk in Londen

'Een beter netwerk kun je niet hebben'