Nieuws Actueel

Mogelijk strandt FOC bij provinciale politiek

Van onze redactie 1 februari 2016

Outletcenter assen

Het zou zomaar kunnen dat de Factory Outlet Center bij Assen strandt bij de provinciale politiek, meldt RTV Drenthe.

Een raadsmeerderheid van Assen mag dan straks voor het Factory Outlet Center zijn, bij de provinciale politiek ligt het plan voor de FOC knap lastig.

VVD en SP voorspellen een moeilijke discussie in Provinciale Staten, waarbij het algemeen belang van Drenthe voorop staat en niet alleen het economisch belang van Assen. Dat betekend dat de Provinciale Staten een andere overweging maken dan de gemeenteraad van Assen.

Zodra politiek Assen instemt met het FOC is de provincie aan zet. De provinciale Omgevingsvisie laat namelijk geen winkelcentra in het buitengebied toe, zoals bij het TT Circuit. Provinciale Staten zullen deze visie moeten aanpassen om het FOC mogelijk te maken.

FOC in de stadDe VVD in de Staten zegt in eerste instantie nee tegen het grootschalige complex met modewinkels in merkkleding buiten de stad. VVD-er Jan Smits wil eerst serieus laten kijken of een City Outlet in de binnenstad toch niet mogelijk is.

Sleutel bij CDAVolgens VVD-Statenlid Smits kan de sleutel straks heel goed in handen komen te liggen bij het Drentse CDA. Die partij zit samen met VVD, PvdA en ChristenUnie in het college. De lokale CDA-fractie in Assen zit in de oppositie en wil alleen outletwinkels in de stad. Bij de provinciale verkiezingen heeft toenmalig lijsttrekker en nu gedeputeerde Henk Jumelet destijds geroepen tegen een Factory Outlet te zijn.

Op 11 februari beslist de raad van Assen definitief over het FOC op het TT Circuit.