Nieuws Actueel

MSP Onions en Wiskerke Onions krijgen aanmoedigingsprijs

MSP Onions uit Nieuwdorp en Wiskerke Onions uit Kruiningen hebben de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek gekregen. De twee bedrijven krijgen de schouderklop voor hun inspanningen om meer uien via de haven van Vlissingen te verschepen, meldt de PZC.

Frank Balkenende | Foto: Stock 24 november 2016

Uien landbouw zeeland

Het bedrijf kreeg vijftien uienexporteurs en vijf logistieke bedrijven mee. Daardoor besloot containerreus CMA CGM de lijndienst van Vlissingen naar Marokko te hervatten.

Concurrentie

De samenwerking verbetert de concurrentiepositie van bedrijven en biedt ook meer exportkansen. In Marokko worden uien op andere schepen gezet, die vervolgens verschillende havens langs de Westafrikaanse kust aandoen.

Het samenballen van exportvolumes uien betekent tijdwinst en het is ook duurzamer. Het bespaart de uiensector 1,5 miljoen transportkilometers per jaar. Daardoor gaat er 1500 ton CO2 (koolstofdioxide) minder de lucht in.

Logistiek versterken

De aanmoedigingsprijs is een initiatief van Zeeland Connect, een platform van ruim 20 bedrijven en instellingen. Hun doel is de logistiek in Zeeland te versterken en onderwijs, onderzoek en een excellent logistiek ondernemersklimaat te stimuleren.