Nieuws Actueel

Virtual reality wordt big business

De consument maakte in 2013 kennis met virtual reality (VR) toen de Oculus Rift werd geïntroduceerd: een VR-bril met een zogenoemd breed stereoscopisch gezichtsveld.

Jochem Vreeman | Foto: Annina Romita 26 mei 2016

Doorzetter virtual reality annina romita

In 2014 nam Facebook de rechten over en dit jaar volgt de eerste consumentenversie. ,,We zien ook nu pas de echte doorbraak bij het grote publiek," signaleert oprichter van Conceptlicious René Stam. Zijn bedrijf houdt zich bezig met gebruikersinteractie en stort zich op VR en games voor bedrijven.

Gebruikersinteractie,,De bouw, zorginstellingen, horecazaken en architecten: iedereen wil opeens iets met virtual reality of games. Voor makelaars bijvoorbeeld bouwden we aan het concept Beleef VR. De 360 graden foto's, bekend van onder meer Funda, plaatsen wij in een app. Potentiële kopers krijgen na de bezichtiging een flyer en bril mee naar huis en kunnen door hun smartphone in de bril te plaatsen alles nog eens goed in 3D terugkijken."

Onderscheiden"We zijn breed gestart met een volledig servicepakket, maar vanaf 2010 werd het bouwen van websites gemeengoed en werd het lastiger je als bedrijf te onderscheiden van de 'zolderkamercowboys'. Daarna werden CMS-systemen, waarop sites draaien, ook nog eens zó eenvoudig dat je met een paar drukken op de knop een website hebt staan. Ik ben me gaan toeleggen op maatwerk, creativiteit en eindeloze mogelijkheden. We zijn nu een aanvulling voor bedrijven die vroeger concurrenten waren.''

Lees ook: Virtual Reality voor iedereen

Ga ook naar: Seminar: Virtual Reality toepassingen en mogelijkheden