Nieuws Actueel

Netflix daalt op lager Wall Street na resultaten

Netflix behoorde woensdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse streamingdienst trok in het eerste kwartaal meer nieuwe abonnees, maar de groei viel wel veel minder sterk uit dan in de voorgaande periode. De onderneming zei verder een aanpak van het delen van accounts in de Verenigde Staten uit te stellen naar het lopende kwartaal. Het aandeel werd bijna 4 procent lager gezet.

ANP 19 april 2023

ANP190423177 1

De algehele stemming op Wall Street was eveneens negatief door de aanhoudende zorgen over verdere renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank. De Dow-Jonesindex noteerde in de vroege handel 0,3 procent lager op 33.866 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 4137 punten, en techbeurs Nasdaq speelde 0,6 procent kwijt op 12.084 punten.

In de bankensector was het opnieuw druk aan het cijferfront. Zo opende onder meer Morgan Stanley de boeken. De bank boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht, maar werd desondanks circa 1 procent lager gezet.

Fox News

De cijfers van de regionale bank Western Alliance vielen wel in de smaak, met een koerswinst van dik 17 procent. De bank stond zwaar onder druk tijdens de recente onrust in de bankensector die volgde op het omvallen van Silicon Valley Bank. Door die onrust haalden ook veel klanten geld weg bij Western Alliance. De uitstroom van kapitaal is volgens de bank nu echter gestabiliseerd. Branchegenoot US Bancorp, die ook met cijfers kwam, zakte bijna 1 procent. Citizens Financial Group daalde een kleine 2 procent na tegenvallende resultaten.

Luchtvaartmaatschappij United Airlines won 3,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Mediaconcern Fox verloor dik 3 procent. De nieuwszender Fox News heeft een schikking getroffen met Dominion Voting Systems in een lasterzaak. Het bedrijf van miljardair Rupert Murdoch betaalt de stemmachinemaker 787,5 miljoen dollar. Dominion Voting Systems had Fox News voor de rechter gesleept omdat de nieuwszender bewust onjuiste informatie verspreidde na de nederlaag van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Prijzen opnieuw verlaagd

Tesla zakte ruim 3 procent. De fabrikant van elektrische auto's heeft de prijzen van verschillende modellen op de Amerikaanse thuismarkt opnieuw verlaagd. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren.

De euro was 1,0957 dollar waard, tegen 1,0957 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent in prijs tot 79,10 dollar. Brentolie werd 2,1 procent goedkoper op 82,98 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws