Nieuws Actueel

Netflix ontslaat 300 mensen om kosten onder controle te krijgen

Netflix ontslaat nog eens zo'n driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. De streamingdienst gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie toen er heel veel abonnees bijkwamen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarom al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.

ANP 23 juni 2022

ANP230622211 1

De nieuwe ingreep treft in principe heel het bedrijf. Maar het merendeel van de banen verdwijnt in de Verenigde Staten. Of er ook arbeidsplaatsen verloren gaan in Nederland, is niet naar buiten gebracht.

In april werd al duidelijk dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees was verloren. Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder.

Prijsverhoging

De abonneeproblemen van Netflix zijn volgens kenners deels te wijten aan een prijsverhoging bij het platform begin dit jaar. Daarbij kampt Netflix tegenwoordig met stevige concurrentie. Webwinkelconcern Amazon en entertainmentreus Walt Disney timmeren al een tijd aan de weg met hun eigen streamingdiensten.

Netflix is van plan om met een nieuw en goedkoper abonnement te komen waarmee kijkers advertenties zien voorafgaand aan en tussen films en series door. Daarmee hoopt de onderneming volgens co-topman Ted Sarandos nog een grote groep mensen te verleiden om ook een Netflix-account te nemen, heeft hij gezegd op het Cannes Lions-festival. Details als de prijs en de introductiedatum van die nieuwe abonnementsvorm zijn nog niet bekend. Netflix praat nog met diverse bedrijven over mogelijke reclamepartnerschappen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws